zalm-aardappelschotel met tuinkruiden
- Nederlands, Ovenschotel
- 30-60 min.
- Geplaatst op 15-05-2010
Kijk ook eens op de webgroep ovenschotels en wordt lid!!
Ingrediënten 4 personen
1 kilo vastkokende aardappels2 uien
400 g zalmfilet
1 pot aardappel anders tuinkuiden-knoflook (390 ml)
1 zak gemengde friséesla (200 g)
1 zak peen julienne (wortelreepjes, 150 g)
1 cup honing-mosterddressing (100 ml)
Benodigdheden
keukenmachineovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet
Voorbereiding
Oven op 200 °C voorverwarmen. Aardappels schillen en (in keukenmachine) grof raspen. Uien pellen in ringen snijden. Zalm in reepjes snijden
Bereidingswijze
Aardappelrasp, zalm en ui in laagjes in ovenschaal leggen. Elke laag met zout en peper bestrooien. Saus over aardappels schenken. Gerecht in midden van oven in ca. 45 min. gaar en goudbruin laten worden (evt. met aluminiumfolie afdekken als schotel te donker dreigt te worden).
Bron
internet
Serveertip
Sla met peen julienne en dressing mengen. Aardappelschotel met salade serveren
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties