Aardappelschotel met chorizo en spitskool
- Internationaal, Ovenschotel
- 30-60 min.
- Geplaatst op 15-05-2010
Kijk ook eens op de webgroep ovenschotels en wordt lid!!
Ingrediënten 4 personen
1 zak gesneden spitskool (300 g)2-3 eetlepels olijfolie
1 duopak aardappelschijfjes (700 g)
200 g chorizo (vleeswaren), gesneden
4 tomaten, in plakjes
4 eieren
100 ml melk
1/2 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
Benodigdheden
hoge ovenschaal (inhoud 2 liter), ingevetVoorbereiding
Oven voorverwarmen op 175 °C. In wok spitskool in 1 el olie 4 min. roerbakken
Bereidingswijze
Bodem van ovenschaal bedekken met aardappelschijfjes. Hierop 2 lagen maken van achtereenvolgens chorizo, spitskool, tomaat en aardappel. In kom eieren loskloppen met melk, Provençaalse kruiden en zout en peper naar smaak. Eimengsel in ovenschaal schenken. Olie erover sprenkelen. In midden van oven aardappelschotel in 40-45 min. goudbruin en gaar laten worden.
Bron
internet
Laatste reacties
Ik heb deze schotel gemaakt en wij vonden het erg lekker en een verrassende combinatie . Ga het ook eens proberen met paprika ipv tomaten.