Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Canadese keuken
  5. Sweet & sour gehaktballen (slow-cooker)

Sweet & sour gehaktballen (slow-cooker)

Door: canadutch

  • Canadees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-05-2010

Ingrediënten 6 personen



  • 4 Tl. Worcestershire Saus
  • 2 1/2 Tl. Azijn
  • 1 Tl. Italiaanse specerijen
  • 1/4 Tl. Knoflook poeder
  • 1/4 Tl. Kaneel poeder
  • 1/4-1/2 Tl. Peper
  • 2 kleine blikjes champignons (zonder vocht)
    ik gebruik vers
  • 2 Grote wortels (in plakjes)
  • 1 (groene) Paprika in reepjes of kleine stukjes
  • 1/2 ui in stukjes
  • 750 Ml. Tomaten sap
  • 4 Tl. uien poeder
  • Stukjes ananas


Verder heb je nodig


Crock Pot of Slow-cooker, scherp mes, braadpan, blik opener, staaf Mixer.

Sweet & Sour Meatballs

op rijst

Sweet en Sour gehakt ballen

op rijst

Sweet & sour Meatballs

op rijst

foto: Louise
foto: Louise

Heerlijk zoet en pittig zo uit de slow-cooker!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Gehakt ballen:

  • 500 Gr. gahakt
  • 250 Ml. Ananas (even wat fijn maken met staaf mixer)
  • 5-6 El. Paneermeel
  • 2 Tl. Uien poeder
  • 2 Tl. Worcestershire Saus
  • 1/4 Tl. Knoflook poeder
  • 1/4 Tl. Mosterd poeder
  • 1/4 Tl. Peper

Bereidingswijze

Maak alle ingredienten gereed en plaats ze in de Slowcooker.
Zet de slowcooker op hoge stand.
Mix nu al de ingredienten zamen voor de gahakt mix.
Form de balletjes en bak ze in hete bevette pan lekker bruin.
Balletjes aan slow-cooker toevoegen. Even door mixen
Na 3 uren de rijst koken. Als de rijst klaar is kan de Sweet & Sour opgedient worden.
(totaal ongeveer 3 1/2 tot 4 uur)

Serveertip

Serveer over rijst.

Bron

B.K. Rose en aangepast (geen eigen foto`s)



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van canadutch
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top