Chakchouka voor 4 personen
- Afrikaans, Vegetarisch
- 20-30 min.
(vegetarisch hoofdgerecht van tomaten en ui met eieren uit Zuid-Afrika)
Zien ook mijn recept:
Variatie op Chakchouka
Ingrediënten 4 personen
4 tomaten, ontveld en in plakken gesneden2 uien, fijn
3 - 4 teentjes knoflook, fijn
4 e olijfolie
2 t paprikapoeder
cayennepeper (naar voorkeur)
2 t komijnpoeder
400 ml gezeefde tomaten
4 eieren
zout
Bereidingswijze
1. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook.
2. Voeg de gezeefde tomaten, paprikapoeder, cayennepeper en de komijn toe.
3. Laat zachtjes stoven voor 5 min.
4. Verdeel plakken tomaten evenredig over koekenpan.
5. Breek eieren voorzichtig tussen groentenmengsel. (eidooiers moeten heel blijven.
6. Kook zachtjes met deksel op koekenpan tot eieren gestold zijn.
7. Breng op smaak met zout.
Bron
Zuid-Afrika
Serveertip
Ik eet dit altijd met plakken gegrild chiabatta brood die ik eerst insmeren met olijfolie en knoflook.