Chakchouka voor 4 personen

  • Afrikaans, Vegetarisch
  • 20-30 min.
  • Chakchouka voor 4 personen

    Chakchouka voor 4 personen

    Chakchouka voor 4 personen

(vegetarisch hoofdgerecht van tomaten en ui met eieren uit Zuid-Afrika)
Zien ook mijn recept:
Variatie op Chakchouka

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 tomaten, ontveld en in plakken gesneden
2 uien, fijn
3 - 4 teentjes knoflook, fijn
4 e olijfolie
2 t paprikapoeder
cayennepeper (naar voorkeur)
2 t komijnpoeder
400 ml gezeefde tomaten
4 eieren
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook.
2. Voeg de gezeefde tomaten, paprikapoeder, cayennepeper en de komijn toe.
3. Laat zachtjes stoven voor 5 min.
4. Verdeel plakken tomaten evenredig over koekenpan.
5. Breek eieren voorzichtig tussen groentenmengsel. (eidooiers moeten heel blijven.
6. Kook zachtjes met deksel op koekenpan tot eieren gestold zijn.
7. Breng op smaak met zout.

Bron

Zuid-Afrika

Serveertip

Ik eet dit altijd met plakken gegrild chiabatta brood die ik eerst insmeren met olijfolie en knoflook.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten