Bockworstenbroodjes

  • Nederlands, Buffet
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-05-2010
  • Bockworstenbroodjes

    Bockworstenbroodjes

    Bockworstenbroodjes

  • Bockworstenbroodjes

    Bockworstenbroodjes

    Bockworstenbroodjes

  • Bockworstenbroodjes

    Bockworstenbroodjes

    Bockworstenbroodjes

Een variant van worstenbroodjes, maar dan gemakkelijk en snel voor de lekkere trek. Knakworsten vind ik zelf een melige consistentie hebben en weinig smaak. Daarom heb ik voor bockworsten gekozen, deze zijn smakelijker dan frankfgurters of knakworsten en hebben een goede afmeting voor bladerdeegvellen. De bockworsten van unox zijn, alhoewel prima van smaak en samenstelling door hun lengte niet erg geschikt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

  • 4 bockworsten (AH, ALDI, LIDL)
  • 4 vellen bladerdeeg
  • 4 plakjes oud belegen kaas of geraspte oud belegen kaas
  • 1 losgeklopt ei
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakpapier, boterkwastje en een oven

Voorbereiding

verwarm de oven voor op 225˚C

Bereidingswijze

Leg in het midden van de plak bladerdeeg een plakje kaas. Zorg ervoor dat deze niet buiten het deeg komt.
Rol de bockworst in het deeg met de kaas en plak dicht met het ei. Bestrijk dan het deeg met ei. Doe dit voor alle worstenbroodjes. Bak de broodjes tussen de 15 en 25 minuten goudbruin.

Serveertip

lekker met mosterd, curry of tomatenketchup. Of welke andere lekkere smaak je erbij vindt passen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten