
*3 rijpe bananen
*75gr kristalsuiker
*15gr ongezouten roomboter
*½ rode peper, fijn gesneden
*50 ml bruine rum
*60 ml kokosmelk
*vanille-ijs of bananenijs
*mes *koekenpan met anti-aanbaklaag *aansteker indien geen gasfornuis
Een nagerecht van Gordon Ramsay.
Strooi de suiker in de anti-aanbakpan, zet de pan op hoog vuur en laat karameliseren. Voeg de rode peper toe.
Pel de bananen en snijd ze in diagonale stukken, niet te klein.
Doe de bananen bij de karamel in de pan en schud om zodat alle stukken banaan bedekt zijn met de karamel. Voeg de boter toe.
Laat de banaan 2 à 3 minuten karameliseren. Giet de rum erbij en flambeer. Laat de vlammen doven en meng de kokosmelk erdoor.
Laat het nog 2 minuten koken, haal daarna van het vuur.
Schep de Hot Bananas in een ijscoupe en schep er een bolletje ijs op.
Eet smakelijk!
Channel4.com