Frisse rauwkostsalade

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-05-2010
  • Frisse rauwkostsalade

    Frisse rauwkostsalade

    Frisse rauwkostsalade

Frisse, gezonde rauwkostsalade.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Voor de salade:
Venkelknol of Koolrabi, rode paprika, rode ui, zoetzure appel, 1 of 2 kleine wortels, verse ananas, radijs.
Voor de dressing:
sap van een citroen, honing.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rasp, citruspers.

Voorbereiding

Maak eerst de dressing van 1 uitgeperte citroen met 1 eetlepel honing.

Bereidingswijze

Schil de venkelknol (of de koolrabi) met een dunschiller. Als je een venkelknol gebruikt dan ook het hart verwijderen. Dan heel fijn snijden of raspen. Direct vermengen met de dressing, ook om verkleuren te voorkomen. Snij daarna alle andere ingrediënten vrij klein. Rasp bij voorkeur de appel en de wortel. Vermeng alles met de dressing en zet ruim voordat jet eet in de koelkast.
Uiteraard kun je de rauwkost maken met alle mogelijk groente- en fruitsoorten. t Is maar net wat je in huis hebt. Erg lekker en gezond! Doordat je het rauw eet blijven alle vitamines bewaard!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten