Frisse rauwkostsalade
- Nederlands, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 12-05-2010
Frisse, gezonde rauwkostsalade.
Ingrediënten 2 personen
Voor de salade:Venkelknol of Koolrabi, rode paprika, rode ui, zoetzure appel, 1 of 2 kleine wortels, verse ananas, radijs.
Voor de dressing:
sap van een citroen, honing.
Benodigdheden
Rasp, citruspers.Voorbereiding
Maak eerst de dressing van 1 uitgeperte citroen met 1 eetlepel honing.
Bereidingswijze
Schil de venkelknol (of de koolrabi) met een dunschiller. Als je een venkelknol gebruikt dan ook het hart verwijderen. Dan heel fijn snijden of raspen. Direct vermengen met de dressing, ook om verkleuren te voorkomen. Snij daarna alle andere ingrediënten vrij klein. Rasp bij voorkeur de appel en de wortel. Vermeng alles met de dressing en zet ruim voordat jet eet in de koelkast.
Uiteraard kun je de rauwkost maken met alle mogelijk groente- en fruitsoorten. t Is maar net wat je in huis hebt. Erg lekker en gezond! Doordat je het rauw eet blijven alle vitamines bewaard!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties