1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Koolrabi salade
  6. Frisse rauwkostsalade

Frisse rauwkostsalade

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-05-2010

Ingrediënten 2 personen


Voor de salade:
Venkelknol of Koolrabi, rode paprika, rode ui, zoetzure appel, 1 of 2 kleine wortels, verse ananas, radijs.
Voor de dressing:
sap van een citroen, honing.


Verder heb je nodig


Rasp, citruspers.


Frisse rauwkostsalade
Frisse rauwkostsalade

Frisse, gezonde rauwkostsalade.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak eerst de dressing van 1 uitgeperte citroen met 1 eetlepel honing.

Bereidingswijze

Schil de venkelknol (of de koolrabi) met een dunschiller. Als je een venkelknol gebruikt dan ook het hart verwijderen. Dan heel fijn snijden of raspen. Direct vermengen met de dressing, ook om verkleuren te voorkomen. Snij daarna alle andere ingrediƫnten vrij klein. Rasp bij voorkeur de appel en de wortel. Vermeng alles met de dressing en zet ruim voordat jet eet in de koelkast.
Uiteraard kun je de rauwkost maken met alle mogelijk groente- en fruitsoorten. t Is maar net wat je in huis hebt. Erg lekker en gezond! Doordat je het rauw eet blijven alle vitamines bewaard!

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marion1981


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marion1981
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top