Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Saus
  5. Saus voor bij stijve putupap (maïspap)

Saus voor bij stijve putupap (maïspap)

Door: deonart

  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-05-2010

Ingrediënten 4 personen


1 e zonnebloemolie
1 ui, fijn
2 teentjes knoflook, fijn
250 g tomaten uit blik met vocht, fijn
2 e tomatenketchup
30 g bruine suiker
1 e Worcestersaus
1 e chilisaus (sweet chilisaus uit fles is goed of een theelepel sambal)
3 e rode wijnazijn
1 e Franse mosterd


Papsaus

Dit is een saus die over Stijve maïspap gegeten worden door blank en zwart in Zuid-Afrika. Bij blanken word dit vooral bij een bbq gegeten en voor zwarte mensen is dit een plaatsvervanger van aardappelen. Ze eten traditioneel geen aardappelen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Fruit ui en mosterd tot zacht.
2. Voeg overige ingrediënten erbij en smoor zachtjes voor 30 min.
3. Laat afkoelen en maak een pasta ervan in een Keukenmachine.
4. Maak voor gebruik warm en verdeel over pap.

Serveertip

Deze saus zal ook heel goed met geroosterd vlees of vis met aardappelpuree en groenten gegeten kunnen worden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top