Geroosterde uien met kruidenboter
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 10-05-2010
Lekker bij de BBQ of gegrild vlees
Ingrediënten 4 personen
2 eetl. verse gehakte Italiaanse kruiden of 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden80 gr. boter op kamertemperatuur
1 teen knoflook geperst
4 middelgrote rode uien
Benodigdheden
ovenschaaltje, ingevet, waar de uien precies inpassen of 4 kleine schaaltjesVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
Ris de blaadjes van de kruidentakjes en hak fijn
Bereidingswijze
Doe de boter in een schaaltje en prak er de kruiden en het uitgeperste knoflook door maak op smaak met zout en peper
Pel de uien en snijd van de onderkant een kapje zodat ze kunnen blijven staan
Snijd de bovenkant van de uien kruiselings diep in
trek iets open met je vingers en vul met de kruidenboter
Zet de uien in het schaaltje en plaats in het midden van de oven op een rooster
Bak de uien in 30-40 minuten gaar
de uien moeten helemaal zacht zijn
Serveertip
Je kunt natuurlijk ook andere kruiden nemen
zakjes kruiden voor slakkenboter (Epix) is ook lekker door de boter, laat dan het knoflookteentje weg
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties