Geroosterde uien met kruidenboter

  • Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-05-2010

Lekker bij de BBQ of gegrild vlees

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetl. verse gehakte Italiaanse kruiden of 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
80 gr. boter op kamertemperatuur
1 teen knoflook geperst
4 middelgrote rode uien
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaaltje, ingevet, waar de uien precies inpassen of 4 kleine schaaltjes

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden
Ris de blaadjes van de kruidentakjes en hak fijn

Bereidingswijze

Doe de boter in een schaaltje en prak er de kruiden en het uitgeperste knoflook door maak op smaak met zout en peper
Pel de uien en snijd van de onderkant een kapje zodat ze kunnen blijven staan
Snijd de bovenkant van de uien kruiselings diep in
trek iets open met je vingers en vul met de kruidenboter
Zet de uien in het schaaltje en plaats in het midden van de oven op een rooster
Bak de uien in 30-40 minuten gaar
de uien moeten helemaal zacht zijn

Serveertip

Je kunt natuurlijk ook andere kruiden nemen
zakjes kruiden voor slakkenboter (Epix) is ook lekker door de boter, laat dan het knoflookteentje weg

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten