Goi cuon - summerrolls

  • 20-30 min.
  • Goi cuon - summerrolls

    Goi cuon - summerrolls

    Goi cuon - summerrolls

Lekker en gezellig uitziend voorgerecht of hapje uit de Vietnamese keuken.
Op http://www.rtl.nl/huistuinkeuken/thetasteoflife/ vind je ook een filmpje met Rudolph van Veen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 100 g rauwe rode biet
* 80 g rijstnoedels
* 1 rijpe mango
* 100 g wortel
* 100 g gerookte kipfilet
* 18 gekookte cocktailgarnalen
* 18 vellen rijstpapier
* 4 kopslabladeren
* 1 bakje daikon
* 4 takjes koriander

Dipsaus

* 100 ml water
* 100 g suiker
* 1 rode peper
* 1 limoen
* 50 ml chilisaus
* 50 ml nuoc mam
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de biet en snijd in ragfijne reepjes. Kook de rijstnoedels 5 minuten, spoel koud en laat uitlekken. Meng de biet met de rijstmie. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees in plakken van de pit af en snijd in dunne reepjes. Schil de wortel en snijd in reepjes. Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de garnalen over de lengte doormidden. Week de rijstvellen één voor één in warm water tot ze doorzichtig en elastisch zijn. Haal ze uit het water. Leg aan het begin van elk rijstvel stukjes kropsla, rijstmie, wortel, daikon, kip, mango, 4 halve garnalen en blaadjes koriander. Rol één keer op. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de rijstvellen strak op. Kook voor de dipsaus het water en los de suiker erin op. Snijd de peper over de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd fijn. Rasp de limoen. Meng het suikerwater, de peper, limoenrasp, chilisaus en nuoc mam met elkaar. Snijd de rolletjes in 3 stukken, zet ze op een bord en serveer met de dipsaus.

Bron

Taste of Life: http://www.rtl.nl/huistuinkeuken/thetasteoflife/

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten