Gemengde groenten uit de oven met gril

  • Mediterraan, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-05-2010

Lekkere gegrilde groenten met een niet al te ingewikkelde kruidenmix.

Met de groenten kun je variëren.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 aubergine
1 courgette
2 rode uien
1 rode puntpaprika
1 gele paprika
5 worteltjes
3 trostomaten
2 eetlepels kappertjes
2 eetlepels balsamico azijn
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels olijfolie
2 theelepels gepureerde knoflook uit een potje
1 afgestreken theelepel zout
1 theelepel gedroogde oregano
2 theelepels versgemalen zwarte peper
2 theelepels kristalsuiker
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zie bereidingswijze.

Bereidingswijze

Spoel de aubergine, de courgette, de rode puntpaprika, de gele paprika, en de trostomaten af en laat ze even uitlekken. Dep droog met keukenrolpapier.
Snijd de boven- en onderkant van de aubergine en de courgette af en snijd ze in plakken van 1 centimeter dik, snijd daarna de plakken doormidden.
Maak de rode uien schoon, snijd een ½ ui heel fijn en snijd de rest in halve ringen.
Snijd de bovenkant van de rode puntpaprika af, snijd hem in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de helften in stukken van 1 centimeter dik (je krijgt dan halve ringen).
Schrap de worteltjes en snijd de boven- en onderkant eraf. Snijd de wortels in 3 stukken en daarna de stukken 2 keer doormidden in de lengte zodat je vrij dunne reepjes krijgt.
Snijd de trostomaten door de helft.
Doe alle groenten m.u.v. de tomaten in een grote ovenschaal.
Doe ook de kappertjes in de ovenschaal.
Meng in een kom de ½ ui die je fijn gesneden hebt, de balsamico azijn, de olijfolie, de knoflook, zout, oregano, de versgemalen zwarte peper en de suiker.
Verdeel dit mengsel over de groenten in de ovenschaal en roer alles goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 180 graden, zet de ovenschaal er in het midden in. Bak de groenten circa 15 minuten in de oven.
Haal na 15 minuten de schaal uit de oven en zet de gril aan.
Schud de groenten om. voeg de tomaten toe met het snijvlak omhoog, doe wat extra versgemalen zwarte peper op de tomaten en zet de schaal vlak onder de gril.
Gril circa 5 minuten, schud de groenten om en gril nog een paar minuten tot alles mooi bruin is. Oppassen dat het niet verbrandt.
De tijd in de oven is een beetje afhankelijk van hoe gaar je je groenten graag eet. Ik houd er wel van als ze nog een beetje "bite" hebben.

Serveertip

Lekker met vlees of kip en krieltjes uit de oven.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jeroents avatar
jeroents 15-10-2017

Mooi recept alleen wat moet je nu doen met de gele paprika en de citroensap ?? die komen in het recept niet meer voor

fuertaliza avatar
fuertaliza 03-11-2010

Heerlijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten