Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Spinazie
  6. SPINAZIE MET PINDAKAAS

SPINAZIE MET PINDAKAAS

Door: deonart

  • Afrikaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-05-2010

Ingrediënten 6 personen


1 ui, fijn
2 tomaten in plakjes
1 groene paprika, in blokjes
1 kg verse panklaar spinazie, fijn gesneden
1 rode peper, fijn (met of zonder zaad)
zout
4 e pindakaas
zonnebloemolie


spinazie
spinazie

Een recept uit Zuid - Afrika, die door de zwarte bevolking gegeten worden.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Fruit ui goudbruin in olie.
2. Voeg tomaten en paprika erbij en laat verder voor 3 min. fruiten.
3. Doe spinazie, rode peper en zout erbij en meng goed.
4. Kook op lage vuur de spinazie half gaar.
5. Maak intussen in een steelpan een dikke saus van water en pindakaas.
6. Voeg pindasaus toe aan groente-mengsel en maak verder gaar.

Serveertip

Als het dreig te droog te worden, voeg jij wat water toe.
I.p.v. water, kan ook melk gebruik worden. (dan word dit romiger)



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top