Fish taco`s met Mojito dressing
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
De fish taco is ooit vanaf de Mexicaanse westkust omhoog gekropen naar Californië. En wordt nu overal gegeten; in restaurants, op festivals en markten en als street food. Tsja, zo gek zijn die Amerikanen nu ook weer niet. Wie wil er nog een hot dog als je een fish taco kunt krijgen?
Ingrediënten 4 recipe.people
Voor de Mojito dressing:2 limoenen
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels suiker
handvol muntblaadjes
peper & zout
Voor de taco`s:
2 tilapiafilets (of heilbot of kabeljauw. Als het maar stevige witvis is)
1/4 van een groene kool (klein)
1/2 rode ui (middelgroot)
1 avocado
1 tomaat
enkele takjes koriander
chilipoeder
knoflookpoeder
zout
4 zachte taco`s
Voorbereiding
Knijp de limoenen uit boven een bakje. Meng alle ingrediënten van de dressing met elkaar en kneus met een theelepel de munt (of met een vijzel als je die hebt). Voeg naar smaak peper en zout toe en zet de dressing zo lang in de koelkast.
Snijd de groene kool in dunne reepjes en snipper de rode ui. Doe dit bij elkaar en giet ¾ van de dressing (zonder muntblaadjes zelf!) er over.
De tomaat ontdoe je van de zaadjes en ontpit de avocado en snijd beide in kleine blokjes. Snijd de Tilapiafilet in kleine stukken van ongeveer 2 x 2 cm. Bestrooi de vis met chilipoeder, knoflookpoeder en zout.
Bereidingswijze
Verwarm voor de vis een eetlepel olie in een pan. Terwijl deze olie heet wordt, verwarm je de taco`s langzaam in een droge koekenpan. Als de olie eenmaal heet is, bak je de vis een paar minuutjes tot hij gaar is en bijna uit elkaar valt.
Bron
Serveertip
Schep op iedere taco een laag groene kool salade, daarop komt de vis en de tomatenblokjes en avocado. Verdeel nog wat Mojito dressing over de vis en garneer met koriander.