1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Loempia
  6. Gamba loempia met paprikasaus

Gamba loempia met paprikasaus

  • Mediterraan, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-05-2010

Ingrediënten 4 personen


Voor Gambaloempias:
120 g gamba`s
½ el bieslook
Loempia vellen
Zout en peper
Eiwit


Voor paprikasaus:
¼ rode paprika
1 dl ketjap manis
1 dl gembersiroop
½ dl sesamolie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidingswijze loempia:
Maak de gamba`s schoon.
Pureer de gamba`s in de keuken machine fijn.
Breng het op smaak met de bieslook, zout en peper.
Leg nu een plak loempiavel op de bank.
Spuit nu een reep gamba massa diagonaal op het loempiavel
Smeer het vel in met eiwit en rol er een stick van.
Frituur de stick op 180 graden.

Bereidingswijze paprikasaus:
Maak de paprika schoon.
Voeg nu alle ingrediënten in een blender en pureer de massa

Serveertip

Druppel de saus op het bord bij de gambastick. Echt heerlijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hambre


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hambre
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top