Pork ribbetjes met Java marinade
- Canadees,
- 60-120 min.
- Geplaatst op 07-05-2010
Een unieke saus met een bekende vleesgerecht maakt dit weer een heel nieuwe ervaring!
Ingrediënten 8 personen
Benodigdheden
Grote pan, grote schaal, saus pannetjeVoorbereiding
Snij ribs in stukken en leg in een grote pan, bedek met water.
Voeg de 5 ingredienten eraan toe.
Breng het water aan de kook en laat het door zudderen voor een uurtje. Het vlees is nu net mals genoeg.
Verwijder het water en laar de ribjes even koelen.
Berijd nu de Koffie Marinade:
Mix alle ingredienten in een grote schaal. Maak er zeker van dat de suiker opgelost is.
Voeg hieraan de ribjes toe en zet het weg voor bijna een uurtje om te marineren.
Bereidingswijze
Voorverwarm de ingevette BBQ op medium.
Verwijder de ribjes van de schaal en lek ze even wat uit.
Grill de ribjes op de BBQ voor 15-20 minuten. Kook de saus in een pannetje (ik doe het op een gaspitje van de BBQ) en pruttel het door voor goed 5 minuten.
Strijk nog wat marinade over de ribjes.
Bron
cc edm. en aangepast
Serveertip
Gebruik de warme saus met stokbrood en de ribbetjes.
Maak van tevoren een zalige "Holle Bolle Spinazie Dip"
Now youre talking!!
Wijn selectie; Merlot
Laatste reacties
Ook ik ga deze van de zomer proberen lijkt me zalig Karina
Lijk me heel lekker bedankt Dirk! Groetjes Deon