1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Venkelsoep

Venkelsoep

Door: idb

  • Nederlands, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-05-1999

Ingrediënten 4 personen


6,25 dl gemalen venkel
1 liter kippebouillon
3 eetlepels boter
3 eetlepels bloem
5 dl room



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de venkel in een grote pan met de kippebouillon. Laat 30 minuten doorkoken. Zeven en opzij zetten.
Pureer de venkel in een keukenmachine of maal door een molentje. Doe de venkel terug in de bouillon.
In een kleine steelpan de boter verwarmen en de bloem toevoegen. Twee minuten op een laag vlammetje koken. Voeg de room toe en kook tot een dikke saus.
Roer de saus door de soep en aan de kook brengen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van idb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top