Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Limburgse rijstevlaai

Limburgse rijstevlaai

Door: Elainn

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 07-05-2010

Ingrediënten 12 personen


- 25 gram boter + extra voor invetten
- 1100 ml. volle melk
- 250 gram witte broodmix
- 175 gram suiker
- 1 vanillestokje
- 125 gram dessertrijst
- 2 bekers slagroom
- 1 kaneelstokje
- 2 eieren
- 1/2 tablet pure chocolade


Verder heb je nodig


- springvorm (diameter 30 cm.)
- deegroller


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de boter smelten en voeg 100 ml. melk en 100 ml. water toe. Verwarm dit tot het mengsel lauw is. Zeef de broodmix boven een kom, voeg 25 gram suiker en het botermengsel toe. Kneed dit tot een soepel deeg. Laat het deeg vervolgens afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats 1 uur rijzen.

Snijd ondertussen het vanillestokje open en schraap het merg er met een mespunt uit. Doe de rijst, de rest van de melk, 1 beker slagroom, het vanillestokje, het merg, het kaneelstokje, een mespunt zout en 125 gram suiker in een pan. Breng dit al roerend aan de kook. Laat het vervolgens op een laag vuur 20 minuten koken onder af en toe roeren. Laat het iets afkoelen (giet de rijst niet af!).

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de opstaande rand van de springvorm in met boter. Rol het deeg uit tot een cirkel van ca. 34 cm (diameter). Leg het deeg in de springvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem.

Klop de eieren met een Mixer tot de massa bijna wit ziet. Verwijder het vanille- en het kaneelstokje uit de rijst en spatel de eimassa door de rijst. Schep het mengsel op de taartbodem, strijk hetglad en bak de vlaai in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de vlaai buiten de koelkast helemaal afkoelen.

Maak met een kaasschaaf flinters van de chocolade. Klop de rest van de slagroom met de rest van de suiker stijf. Bestrijk de taart met slagroom en bestrooi het met de chocoladeflinters.

Bron

Allerhande



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Elainn
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top