Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Limburgse rijstevlaai

Limburgse rijstevlaai

Door: javanhoof

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 06-05-2010

Ingrediënten 12 personen


25 g boter + extra voor invetten
1100 ml volle melk
250 g broodmix wit (pak 450 g)
175 g suiker
1 vanillestokje (zakje 1.5 g)
125 g dessertrijst (pak 400 g)
2 bekers slagroom (a 250 ml)
1 kaneelstokje (zakje 20 g)
2 eieren
1/2 tablet chocolade extra puur 72% (a 100 g)


Verder heb je nodig


Deegroller, springvorm (Ø 30 cm)

Limburgse rijstevlaai
Limburgse rijstevlaai

Energie 510 kcal- Eiwit 12 g- Vet 27 g- Koolhydraten 54 g (per eenpersoonsportie)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Stap 1. Laat de boter smelten en voeg 100 ml melk en 100 ml water toe. Verwarm tot het mengsel lauw is. Zeef de broodmix boven een kom, voeg 25 g suiker en het botermengsel toe. Kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats 1 uur rijzen.
Stap 2. Snijd ondertussen het vanillestokje open en schraap het merg er met een mespunt uit. Doe de rijst, de rest van de melk, 1 beker slagroom, het vanillestokje, het merg, het kaneelstokje, een mespunt zout en 125 g suiker in een pan. Breng dit al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. koken onder af en toe roeren. Laat iets afkoelen (giet de rijst niet af).
Stap 3. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de opstaande rand van de springvorm in met boter. Rol het deeg uit tot een cirkel van ca. 34 cm Ø. Leg in de springvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Stap 4. Klop de eieren met een Mixer tot de massa bijna wit ziet. Verwijder het vanille- en kaneelstokje uit de rijst. Spatel de eimassa door de rijst. Schep op de taartbodem, strijk glad en bak de vlaai in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Laat de vlaai buiten de koelkast helemaal afkoelen. Stap 5. Maak met een kaasschaaf flinters van de chocolade. Klop de rest van de slagroom met de rest van de suiker stijf. Bestrijk de taart met de slagroom en bestrooi met de chocoladeflinters.

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van javanhoof
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top