Rabarbercrumble

  • Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-05-2010
  • Rabarbercrumble

    Rabarbercrumble

    Rabarbercrumble

Een heerlijke crumble- en zo eenvoudig te maken- de rabarber kan zo in de ovenschaal, zonder eerst te koken!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
600g rabarber
1 vanillestokje
200g suiker
250g bloem
150g zachte boter
100g witte chocolade
150ml room.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven, elektrisch: 200c/hetelucht: 175c/ gas: stand 3.

Voorbereiding

Was de rabarber en snijd hem grof. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg eruit. Meng de rabarber met 100g suiker, het vanillestokje en het merg.

Verwarm de oven voor

Bereidingswijze

Meng de bloem met de boter en 100g suiker. Voeg eventueel 1 el water toe. Kneed er kruimels van.

Schep de rabarber in een ovenvaste schaal. Strooi er het kruimeldeeg overheen. Zet ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Bron

Foodies mei 2010.

Serveertip

Smelt de witte chocolade au bain-marie in de room.
Serveer met de crumble.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

270258 avatar
270258 25-05-2017

hij was heerlijk, had vergeten chocolade en room mee te nemen. hebben het met slagroom uit een spuitbus gegeten, maar voor herhaling zeer geschikt.

anita451 avatar
anita451 08-04-2011

ik ga het proberen, neem je receptje mee gr anita

snoopcat avatar
snoopcat 06-05-2010

mmmm, lekker, dankjewel + groetjes, Marjolein

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten