Meloenijs

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-05-2010

Je kan dit ijs in de ijsmachine maken, draai het ijs tot half bevroren en schep het dan in een diepvriesdoos en plaats tot gebruik in de vriezer

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
300 ml slagroom
175 gr. basterdsuiker
1 zeer rijpe charentalsmeloen, geschild, van zaad ontdaan en in stukjes gesneden
sap van 1 citroen
eventueel frambozen om mee te serveren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe de slagroom en suiker in een pan en breng aan de kook
roer tot de suiker is opgelost en neem de pan van de warmtebron

Doe de stukjes meloen met het citroensap in de keukenmachine en draai glad.
Schenk het slagroommengsel over de meloenpuree en draai tot alles goed gemengd is
Schenk het mengsel in een ijsmachine en draai tot halfbevroren ijs, schep het in een diepvriesbak en bewaar tot gebruik in de vriezer.

Serveertip

Haal het voor het serveren op tijd uit de vriezer, laat 10 minuutjes staan zodat je er makkelijker bollen van kan scheppen, serveer met verse frambozen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten