Indisch stoofvlees

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 05-05-2010

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
700 g magere hamlappen,

in dobbelstenen
zout en versgemalen peper
4 eetl. zonnebloemolie
of arachideolie
3 uien, in grove stukken
4 teentjes knoflook, gehakt
stukje (3 cm) verse
gemberwortel, geraspt
1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt
1 blikje tomatenpuree (70 g)
6 eetl. ketjap manis
8 dl vleesbouillon (van tablet
of uit pot)
(allesbinder of maïzena)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenbestendige braadpan of ovenschaal met deksel


Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220°C. Bestrooi het vlees met zout en peper

Bereidingswijze

Verhit de olie in een braadpan en bak de vleesblokjes lichtbruin. Roerbak de ui, knoflook, gember en peper 3 minuten mee. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut. Giet de ketjap en bouillon erbij en laat alles aan de kook komen. Het vlees moet onder staan.
Zet de pan of een ovenschaal met deksel in de oven. Verlaag de oventemperatuur na een half uur tot 160°C en stoof minimaal 1 uur. Bind de saus eventueel vóór het serveren met allesbinder of maïzena.

Schep eens vlak voor het serveren blokjes ananas door de stoofschotel

Serveertip

Lekker met rijst en sperziebonen of broccoli.

Laatste reacties

hildameisters avatar
hildameisters 15-09-2016

Vanavond gegeten. Ik had runderlappen en op het einde van de stooftijd heb ik er 3 perziken uit blik door gedaan. Het was heerlijk en helemaal op. Dat zegt genoeg.

missy123 avatar
missy123 26-09-2014

Ik bewaar hem en ga hem deze week eens maken,lijkt me heerlijk.

hyacintje avatar
hyacintje 10-09-2013

Vanavond gegeten, heerlijk!!!

mialubbe avatar
mialubbe 05-05-2010

lekker, dank je wel.

antoniake avatar
antoniake 05-05-2010

hoi dirk gaan we volgende week eten.laat iets weten dan.grtjs tooske

alie2 avatar
alie2 05-05-2010

Een lekker recept. groetjes Alie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten