700 g magere hamlappen,
in dobbelstenen
zout en versgemalen peper
4 eetl. zonnebloemolie
of arachideolie
3 uien, in grove stukken
4 teentjes knoflook, gehakt
stukje (3 cm) verse
gemberwortel, geraspt
1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt
1 blikje tomatenpuree (70 g)
6 eetl. ketjap manis
8 dl vleesbouillon (van tablet
of uit pot)
(allesbinder of maïzena)
Ovenbestendige braadpan of ovenschaal met deksel
Verwarm de oven voor op 220°C. Bestrooi het vlees met zout en peper
Verhit de olie in een braadpan en bak de vleesblokjes lichtbruin. Roerbak de ui, knoflook, gember en peper 3 minuten mee. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut. Giet de ketjap en bouillon erbij en laat alles aan de kook komen. Het vlees moet onder staan.
Zet de pan of een ovenschaal met deksel in de oven. Verlaag de oventemperatuur na een half uur tot 160°C en stoof minimaal 1 uur. Bind de saus eventueel vóór het serveren met allesbinder of maïzena.
Schep eens vlak voor het serveren blokjes ananas door de stoofschotel
Lekker met rijst en sperziebonen of broccoli.
hildameisters 15-09-2016
Vanavond gegeten. Ik had runderlappen en op het einde van de stooftijd heb ik er 3 perziken uit blik door gedaan. Het was heerlijk en helemaal op. Dat zegt genoeg.
missy123 26-09-2014
Ik bewaar hem en ga hem deze week eens maken,lijkt me heerlijk.