Kip in bladerdeeg rolletjes

  • Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-05-2010

Vers bladerdeeg op rol is in de goed gesorteerde supermarkten te krijgen, het is te vinden in de koeling, dus niet in de diepvries, maar bladerdeegvelletjes uit de diepvries kan natuurlijk ook

Deel dit recept

Ingrediënten 20 personen
2 grote kipfilets
1 teen knoflook geperst
3 plakjes doorregen bacon
4 zongedroogde tomaten, grofgehakt
375 gr. verse bladerdeeg op rol
bloem om te bestuiven
1 eidooier losgeklopt
25 gr. sesamzaad
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

verwarm de oven voor
electrisch 200 graden
Hetelucht 180 graden
gasstand 6

Bereidingswijze

Draai de kipfilets met de keukenmachine met de knoflook tot gehakt.
Voeg bacon, zongedroogde tomaten en basilicum toe en draai de machine nog 5 seconden zodat alles zich goed vermengd
Breng op smaak met zout en peper.
Rol het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak uit en snijd in de lengte doormidden.
Verdeel het kipmengsel in de lengte over de deegrepen maar laat de randen vrij.
Rol de deegrepen met kipmengsel op en snijd met een scherp mes in reepjes van 2 1/2 cm.
Leg de kiprolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de eierdooier en bestrooi met het sesamzaad.
Bak in 20 minuten goudbruin

Serveertip

Deze rolletjes zijn goed in te vriezen en kunnen zo 1 maand bewaard worden

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten