ham/prei taart met brie

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • ham/prei taart met brie

    Ham/prei taart met brie

    Ham/prei taart met brie

  • ham/prei taart met brie

    Ham/prei taart met brie

    Ham/prei taart met brie

Een heerlijk luchtige hartige taart die niet zo zwaar en vet is omdat de kaas vervangen is door brie en de slagroom die meestal gebruikt wordt is vervangen door verse roomkaas.
De smaak is heel mild, zodat je alle ingrediënten goed kunt proeven .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 prei, 150 gram ham, 200 gram verse roomkaas, 3 eieren, 2 teentjes knoflook,100gram brie, 4 plakjes bladerdeeg, peper,zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

plakjes bladerdeeg laten ontdooien, springvorm(20cm) invetten en met bloem bestuiven, oven voorverwarmen op 190 graden.

Bereidingswijze

Prei in smalle reepjes snijden, wassen en heel kort blancheren.
Eieren loskloppen met de verse roonkaas, peper en zout toevoegen.
Ham en de brie in blokjes snijden en bij het eimengsel voegen.
De prei goed uit laten lekken en door het eimengsel roeren.

Het bladerdeeg een beetje op elkaar leggen en uitrollen tot een lap die iets groter is dan je springvorm.
De springvorm met het bladerdeeg bekleden en op de bodem enkele gaatjes prikken.
Het eimengsel in het bakblik gieten en het deeg dat buiten de rand hangt terugvouwen over het eimengsel. De teruggevouwen flapjes deeg met water bestrijken.

Springvorm in de voorverwarmde oven zetten en in 30 minuten de taart gaar bakken.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ikkevanjou avatar
ikkevanjou

Doorsturen

Home Recepten