Garnalensalade met asperges en peultjes
- Nederlands, Voorgerecht
- 10-20 min.
een voorgerecht met asperges.Doe er gebakken aardappelen of krieltjes erbij en je maaltijd is compleet
Ingrediënten 4 personen
300 g witte asperges, geschildzout
200 g peultjes, schoongemaakt
2 eetl. olijfolie
2 eetl. pijnboompitten
75 g veldsla of fijne bladsla
200 g garnalen (Hollandse of Partygarnalen; ontdooid
2 eetl. gehakte bieslook
(vers of diepvries)
voor de dressing:
3 eetl. zonnebloemolie
2 eetl. ketjap manis
1 eetl. geraspte gemberwortel
2 eetl. citroensap
Halveer de asperges en kook ze 4 minuten in water met zout. Voeg de peultjes bij de asperges en kook deze 3 minuten mee. Giet de groenten af en spoel er koud water over zodat de peultjes groen en knapperig blijven. Verhit de olijfolie en roerbak de asperges en de peultjes 3 minuten. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekenpan.
Variatie:
Vervang de garnalen door gerookte forel of gerookte zalm.
Benodigdheden
koekenpanschaal
Voorbereiding
Halveer de asperges en kook ze 4 minuten in water met zout. Voeg de peultjes bij de asperges en kook deze 3 minuten mee. Giet de groenten af en spoel er koud water over zodat de peultjes groen en knapperig blijven. Verhit de olijfolie en roerbak de asperges en de peultjes 3 minuten. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekenpan.
Bereidingswijze
Verdeel de sla over 4 borden. Schep de asperges, peultjes en garnalen op de sla. Meng de ingrediënten voor de dressing en giet deze over de salade. Strooi de bieslook en pijnboompitten erover.
Bron
boodschappen
Serveertip
Vervang de garnalen door gerookte forel of gerookte zalm.