1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Engelse keuken
  5. Geroosterde zoete Engelse uien

Geroosterde zoete Engelse uien

  • Engels, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-05-2010

Ingrediënten 4 personen


12 zoete uien ter grootte van een golfbal
klontje boter
scheut olijfolie, plus iets extra voor het besprenkelen



Dit gerecht is eenvoudig te maken en kan heel handig zijn als je op het laatst een gerecht bij gebraden vlees wilt maken. Uien vormen vrijwel nooit een gerecht op zichzelf; meestal worden ze gesnipperd of in ringen toegevoegd. Daarom is het des te leuker om dit zo te serveren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 150C
Snij de uien ongepeld overlangs dwars door de wortels (dan blijven ze intact)

Bereidingswijze

Verhit de boter en olijfolie in een grote sauteerpan en bak de uien bruin. Bestrooi ze met peper en zout en zet ze met de schil naar boven 30-40 minuten in de oven tot ze zacht zijn. Draai ze om als ze gaar zijn (met de schil naar beneden), bestrooi ze met peper en zout en besprenkel ze met olijfolie. Ze zijn nu klaar om te serveren.

Bron

Van de Ruijsbroekjes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van professoroud


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van professoroud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top