Gegratineerde zalm met peterseliekrieltjes en komkommersalad

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Gegratineerde zalm met peterseliekrieltjes en komkommersalad

    Gegratineerde zalm met peterseliekrieltjes en komkommersalad

    Gegratineerde zalm met peterseliekrieltjes en komkommersalad

Snelle, simpele bereiding, succes verzekerd

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 stukjes zalm van ca. 100 g.
1 stengel lente-ui
2 sneetje wit brood
3 eetl. boter
4 eetl. gehakte peterselie
400 voorgekookte krieltjes
1 komkommer
2 eetl. witte wijnazijn
1 theel. honing
1 theel. mosterd
4 eetl. zonnebloem olie
4 eetl. olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200C, boter smelten

Bereidingswijze

1 Leg de zalm op een met olie besmeerde bakplaat.
2 Snij de lente-ui in zeer dunne ringen.
3 Bestrooi de zalm met peper en zout, daarna met lente-ui.
4 Draai de sneetjes brood tot broodkruim in de foodprocessor. Bestrooi de zalm met het broodkruim en besprenkel met gesmolten boter.
5 Plaats de zalm 6 minuten in de oven.
6 Verwarm boter in een steelpannetje, doe hier de krieltjes in, bestrooi met peper en zout en laat afgedekt warm worden.
7 Doe peterselie, lente ui, mosterd, azijn en honing in de maatbeker, voeg al draaiende met de staafmixer olie toe en breng op smaak met peper en zout.
8 Ontdoe de komkommer van zaadlijsten, snij in plakjes en maak aan met de dressing.
9 Schep de krieltjes in een diepe schaal, leg de zalm erop en serveer de komkommersalade apart.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pimhaaksman avatar
pimhaaksman

Doorsturen

Home Recepten