1. Home
  2. Recepten
  3. Likeur
  4. Sake
  5. Yakitori teriyaki

Yakitori teriyaki

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-04-2010

Ingrediënten 4 personen


400 g. ossenhaas
8 shi-take paddestoelen
150 ml. mirin Japanse kookwijn
150 ml. kikkoman sojasaus
150 ml. Sake rijstwijn
1 ui
1 winterwortel
100 g. peultjes
2 tenen knoflook



Japans gemarineerde, supermalse ossenhaas aan spies

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Shi-take paddestoelen van steel ontdoen en halveren, ossenhaas in kleine biefstukjes snijden, satéstokjes in koud water voorweken

Bereidingswijze

1 Rijg 3 stukjes ossenhaas met daartussen een half shi-take hoedje aan prikkers. Zorg voor 4 geregen prikkers. leg ze in een diep bord.
2 Giet 100 ml. van de kikkoman, sake en mirin op het vlees en laat 10 minuten marineren.
3 Snij de ui in grove stukken. Schil de winterwortel en plakjes. Pel de knoflook en hak grof.
4 Verhit de wok en roerbak de groenten. Blus van met kikkoman en mirin.
5 Verhit ook de grilplaat, smeer in met olie. Zodra de grilplaat met olie walmt, dan de spiesjes bakken op de plaat. Gril ze aan beiden kanten bruin, bestrooi met peper en zout en serveer op de groenten op een schaal.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pimhaaksman


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pimhaaksman
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top