Snelle boeuf bourguignon

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-04-2010

Snelle bereiding van een Franse stoofklassieker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g. ossenhaas puntjes
100 g. ontbijtspek
1 winterwortel
2 stengels bleekselderij
2 tenen knoflook
2 eetl. zilveruitjes
100 g. kastanje champignons
100 ml. rode wijn
1 eetl. tomatenpuree
250 ml. rode wijnsaus
2 takjes tijm
2 blaadjes laurier
1 stokbrood
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Snij het spek in blokjes en bak het uit in de wok.
2 Hak de tenen knoflook, snij de winterwortel en bleekselderij in plakjes. Halveer de champignons.
3 Voeg de groenten, champignons en knoflook toe aan het spek in de wok.
4 Voeg ook tomatenpuree, tijm, peper en laurier toe aan de groenten. Blus af met de rode wijn, stoof kort.
5 Voeg de rode wijnsaus toe en roer door. Doe het gehele mengsel over in een steelpan. Verhit de wok opnieuw, voeg 2 eetl. zonnebloemolie toe.
6 Bestrooi de ossenhaaspuntjes met peper en zout.
7 Doe het vlees in de wok, schroei rondom.
8 Voeg de saus toe aan het vlees, breng aan de kook.
9 Serveer het vlees in een diepe schaal serveer met plakjes stokbrood.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mariatheresa avatar
mariatheresa 11-08-2013

heel erg lekker

hwaijers avatar
hwaijers 01-12-2012

Waar zijn zo ineens de zilveruitjes gebleven?? Zeker stiekem opgegeten!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten