Gecarameliseerde speklapjes

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-04-2010

Lekkere speklappen, maar dan anders..

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 speklappen
6 eetl. ketjap manis
3 eetl. aceto balsamico
2 eetl. zonnebloemolie
peper en zout
2 bruine bake off stokbroodjes
2 tenen knoflook
2 stengels lente-ui
1 rode Spaanse peper
1 blikje tomatenblokjes
1 pot gekookte witte bonen

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Speklappen marineren, oven voorverwarmen op 220C., witte bonen uitlekken in zeefje.

Bereidingswijze

1 Leg de speklappen in een schaal en marineer ze met de ketjap en de aceto balsamico.
2 Verhit iets olie in een ruime Koekenpan met hoge rand. Bak hierin de speklappen kort bruin. Leg ze op een ovenrek en laat ze 20 minuten in de oven garen.
3 Hak de knoflook en peper fijn. Bak iets van de knoflook en peper in de pan waar de speklappen in gebakken zijn en blus af met de marinade. Laat tot stroperige structuur inkoken.
4 Snij de lente ui in grove stukken. Bak deze in een wok aan met de rest van de knoflook en peper en voeg de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en voeg de witte bonen toe. Laat doorpruttelen en breng op smaak.
5 Smeer de broodjes aan de bovenkant in met olijfolie, bestrooi met peper en zout en bak ze 8 minuten in de oven.
6 Neem de speklappen uit de pan, meng ze met de ketjapstroop in de pan, kook even door en serveer de speklappen op de bonenschotel met brood apart.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

zoetmusje avatar
zoetmusje 15-09-2013

mag ik wat vragen,is dit een variatie op de Indische babi pangang. hij lijkt me net zo lekker.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten