1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Courgette
  5. Gele courgette
  6. Risotto met courgette en gamba`s

Risotto met courgette en gamba`s

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-04-2010

Ingrediënten 4 personen


12 gambastaarten
zonnebloemolie
bloem
1 limoen
1 ui
300 g. risottorijst
100 ml. olijfolie
100 ml. witte wijnazijn
700 ml. kippenbouillon(ca.)
2 eetl. geraspte Parmesan
2 courgettes
2 tenen knoflook
2 takjes mint


Verder heb je nodig


Braadpan, wok, fijne rasp voor limoenschil


Heerlijk zachte rijstklassieker met gemarineerde courgettes en gambas

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bouillon opzetten, gambas pellen

Bereidingswijze

1 Snipper de ui en fruit deze aan in een braadpan met een scheutje olijfolie.
2 Voeg de rijst toe en fruit nog even door. Blus de pan af met de witte wijn.
3 Voeg in kleine hoeveelheden al roerende bouillon toe tot een zachte brei ontstaat. Dit duurt ca. 10 minuten. Roer bij de gewenste gaarheid de kaas door.
4 Gril de plakjes courgette en marineer ze met de witte wijn azijn, gehakte mint en 2 tenen gekneusde knoflook.
5 Marineer de gambas met sap en geraspte schil van limoen. Roerbak de gambas (droog gedept en door de bloem gewenteld) in een hete wok met zonnebloemolie, bestrooi ze met zeezout.
6 Courgettes uitgelekt, risotto erop, daarom de gambas.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pimhaaksman


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pimhaaksman
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top