Appel cupcakes
- Nederlands, Banket
- 20-30 min.
Uit het beslag maak je plm. 8 - 12 cupcakes. Afhankelijk van de grootte van de caisses (papieren vormpjes) of de muffinvorm. Het zijn lekkere frisse appelcakes. De volgende dag smaken ze nog lekkerder omdat de smaken zijn ingetrokken. Let op de baktijd! Is afhankelijk van je oven en de grootte van je cupcakes. Haal je maar 8 cupcakes uit het beslag bak ze dan 30 minuten. Haal je er 12 uit prik na 20 - 25 minuten in de cupcakes of ze al gaar zijn. Anders nog verder bakken tot 30 minuten.
Ingrediënten 12 personen
3 kleine zoetzure appels (bijv. Elstar) -200 gram boter -
150 gram bruine suiker -
2 eieren -
200 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd -
2 theelepels kaneel -
1 theelepel citroenrasp -
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 261,70 kcal |
Koolhydraten | 29,12 g |
Eiwitten | 2,97 g |
Vetten | 14,54 g |
Benodigdheden
papieren caisses - muffinvorm (eventueel een mixer)Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in smalle kleine stukjes. Smelt de boter. Roer de suiker erdoor. Klop de eieren los. Schep het gezeefde bakmeel en de eieren door het suiker-boter mengsel. Schep dan de appels, kaneel en citroenrasp door het beslag.
Bereidingswijze
Schep het beslag in de caisses en bak de cakes in plm. 30 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Bron
Allerhande
Serveertip
Je kunt ook eventueel wat gehakte walnoten door het deeg mengen. Geeft een lekkere smaak.