Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Reebiefstuk met champignons en asperges

Reebiefstuk met champignons en asperges

Door: korriecorrect

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-04-2010

Ingrediënten 4 personen


4 reebiefstukjes
4 eetl.oosterse roerbakolie
1 fijngesneden rode ui
1 gehakte teen knoflook
350 ml wildfond of runder
3 eetl. kikkoman (japanse sojasaus)
20 witte asperges
250 gr.gesneden kastanjechampignons
2 cm gemberwortel
1 rood pepertje
1/2 eetl.bruine suiker
1/2 l kippenbouillon van een blokje


Verder heb je nodig


Wok of goede Koekenpan,oven,steelpan


Weer net even anders!
De reebiefstuk van mijn buurman (jager)
De asperges van Jan Kierkels uit Boerakker

Ontdek meer:

Voorbereiding

Biefstuk (op kamertemperatuur)dwars op draad in niet te dunne plakjes snijden
asperges schillen,onderste harde delen eraf breken, in stukjes van 1 1/2 cm snijden
aspergestukjes 5 min in de bouillon zachtjes koken,daarna 15 min afgedekt laten staan
gember en peper schoonmaken en fijnhakken
champignons schoonvegen en de grote halveren

Bereidingswijze

Wok verhitten en de olie over de bodem laten uitvloeien
bord voorverwarmen
knoflook,peper en gember zachtjes roerbakken tot het mengsel gaat geuren
vlees toevoegen en al roerend 2 min bruinbakken
vlees op het voorverwarmde bord onder alu-folie warm houden
in het bakvet de ui en champignons ca 2 min roerbakken
de asperges stukjes,suiker,fond en kikkoman toevoegen
op halfhoog vuur tot ongeveer de helft in laten dikken
vlees erdoor mengen en 2 min meewarmen

Serveertip

Direct op voorverwarmde borden opdienen
Lekker met knapperig stokbrood, rijst of aardappelpuree



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van korriecorrect
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top