1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Bulgur salade
  6. Turkse bulgur salade

Turkse bulgur salade

  • Turks, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 26-04-2010

Ingrediënten 4 personen


200 gram bulgur
1 theelepel zout
350 milliliter kokend water
3 grote vleestomaten
1 kleine kommkommer
1 bosje lenteuitjes
50 milliliter goede olijfolie
50 milliliter (bij voorkeur verse) citroensap
Half bosje munt
Bosje platte peterselie
3 teentjes knoflook


Verder heb je nodig


Grote schaal waar je alles makkelijk in kunt omroeren.


Turkse bulgur salade, variant daarop. Net als in de Indonesische keuken heeft iedere familie een ander, eigen recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zie bereidingswijze.

Bereidingswijze

Doe de bulgur in een ruime kom, voeg het zout en het kokende water toe. Roer even door en dek de kom af. Laat zo 20 minuten staan tot al het water in de bulgur is opgenomen.
Was de tomaten, haal de stengelaanzet eruit, snijd ze doormidden, haal de pitjes eruit met een lepel en snijd de helften in hele kleine blokjes.
Was de komkommer, snijd ze in de lengte doormidden, haal met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd de helften in hele kleine blokjes.
Snijd de onderkant van de lenteuitjes, snijd ze in hele fijne ringetjes, doe ze in een vergiet en spoel ze af. Laat goed uitlekken.
Was de munt, laat deze goed uitlekken op keukenrolpapier en snijd heel erg fijn.
Was de platte peterselie, laat deze goed uitlekken op keukenrolpapier en snijd heel erg fijn.
Maak de knoflookteentjes schoon en pers ze uit.
Doe de blokjes tomaat, de blokjes komkommer, de fijngesneden lenteuitjes, de fijngesneden munt, de fijngesneden platte peterselie, de uitgeperste knoflookteentjes, de olijfolie en het citroensap bij de bulgur en roer goed door.
Zet de bulgur minimaal 3 uur in een zo koud mogelijke koelkast (niet in de diepvries!).

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Ik eet dit meestal bij gegrild vlees (of kip). En als de gril dan toch aan staat doe ik daar vaak ook nog wat groenten op (courgette, schijven ui, paprika e.d.).

Bron

Samengesteld uit verschillende recepten met wat eigen inbreng.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Lisette1970


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Lisette1970
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top