Dé perfecte vanille cupcakes!

  • Engels,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-04-2010

Na veel verschillende cupcake recepten te hebben uitgeprobeerd, ben ik zelf gaan experimenteren en dit recept is eruit gekomen.

Met dit recept maak je heerlijk luchtige en volle cupcakes.

Zie ook hieronder een recept voor botercrème. Deze kun je op de cupcakes doen.

Deel dit recept

Ingrediënten
x 100 gram zelfrijzend bakmeel
x 125 gram kristalsuiker
x 125 gram roomboter (op kamertemperatuur)
x 2 grote eieren
x 4 zakjes vanillesuiker
x 1 zakje bakpoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kom
Keukenweegschaal
Garde
IJslepel óf twee eetlepels
12 papieren bakvormpjes
Eventueel een bakvorm met 12 vormpjes

Voorbereiding

1. Zorg ervoor dat je alle hulpmiddelen bij de hand hebt.
2. Weeg alle ingrediënten af met de keukenweegschaal.
3. Verwarm de oven op 180 graden.

Bereidingswijze

4. Doe alle ingrediënten samen in de kom.
5. Meng het geheel door elkaar met de garde tot een glad mengsel.
6. Vul de papieren bakvormpjes voor 1/3 met het mengsel.
Voor mooie volle cupcakes zet je de vormpjes in de bakvorm.
7. Bak de cupcakes 20 minuten in de oven op 180 graden.

Serveertip

De cupcakes zijn zo al heel lekker, maar met botercrème erop worden ze nog lekkerder.

Het recept voor botercrème:
250 gram poedersuiker (1 bus)
125 gram roomboter
Eventueel kleurstof, cacao, nootjes enz.. toevoegen.

Verwarm de boter 30 seconden in de magnetron en vermeng alle ingrediënten met elkaar.

Je kunt de cupcakes bestrijken met de botercrème, maar ook met een spuitzak erop spuiten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Debbyeef avatar
Debbyeef 07-01-2013

Waardeloos recept. Alles zakt in. Niet gebruiken!

Schiepa avatar
Schiepa 05-11-2012

Dit recept is waardeloos.....ik vraag me werkelijk af of de poster het wel goed heeft opgeschreven.....

Maria82 avatar
Maria82 17-04-2012

GVD GVD ik heb ze volgens recept gebakken, zonder 1st recensies te lezen. Gevolg ze liggen nu in de prullenbak,het leek goed tegaan maar het liep allemaal over en zakte in.

OwenJW avatar
OwenJW 10-03-2012

Geen bakpoeder gebruiken, of de cupcakes bakken op 220 voor 15 minuten. Ik heb ze de eerste keer volgens het recept gemaakt, zonder bakpoeder, de cupcakes zakte een beetje in. 2e keer zonder bakpoeder en laten afkoelen samen met de oven, perfect. Iets te veel vanille naar mijn smaak. 3 zakjes moet voldoende zijn.

YvonnevdB avatar
YvonnevdB 02-01-2012

Ik heb het recept een beetje aangepast en dan zijn het hele lekkere en mooie cupcakes. Ik heb 125 gr zelfrijzendbakmeel gepakt 3 eieren en maar een half zakje bakpoeder de rest volgens recept.

Oznurr avatar
Oznurr 29-06-2011

Mijn cupcakes zakten ook finaal in, ik weet waar het aan ligt. De eztra bakpoeder laat ze inzakken, de koekjesfee heeft een beter recept. Je kunt dit recept ook wel aanhouden maar dan het zakje bakpoeder weglaten. Veel succes iedereen!

Oznurr avatar
Oznurr 29-06-2011

Het botercreme recept klopt wel, de truc is de boter eerst best lang helemaal luchtig te kloppen. Ik klop eerst de boter helemaal luchtig, hij verandert dan van kleur het moet dus wit worden! Ik heb de cupcakes zojuist in de oven gedaan, ik hoop dat het lukt!

mandynadal avatar
mandynadal 28-05-2011

ook ik heb ze geprobeerd. de eerste keer had ik geen zakjes bakpoeder in huis dus had ik die acherwege gelaten. toen waren ze goed! 2de keer er toch maar bij gedaan en toen werden ze zo enorm :S en ze storten idd in.

kinablej avatar
kinablej 22-05-2011

Heb geen poging ondernomen na de reaktie van iphone_1285. Echter, de botercréme wilde ik wel proberen. Zelfs dit bleek niet te kloppen! Eén grote vettige masieve klomp! Gelukkig had ik nog een reservepak poedersuiker in huis en heb ik er een glazuurlaagje overgedaan (water+poedersuiker). Dit werkte perfect. Advies: negeer dit menu want het raakt kant nog wal!

iphone_1285272387 avatar
iphone_1285272387 27-09-2010

Heb tweemaal geprobeerd deze cupcakes te maken, maar ze zijn tweemaal ingestort! Heb precies dezelfde hoeveelheid ingredienten gebruikt (afgewogen) en de oven (wij hebben een heteluchtoven)op 180 graden gedaan.. de tweede keer zelfs iets lager, maar ze storten gewoon in als ze eenmaal gerezen zijn, zonder dat ik de oven open heb gedaan! Zie ze gewoon door het raampje omstebeurt gaan, en dan zijn ze nog niet eens helemaal bruin (dus niet overdone) Doe ik dan iets fout of klopt er iets niet in jou recept?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten