Dé perfecte vanille cupcakes!

  • Engels,
  • 20-30 min.

Na veel verschillende cupcake recepten te hebben uitgeprobeerd, ben ik zelf gaan experimenteren en dit recept is eruit gekomen.

Met dit recept maak je heerlijk luchtige en volle cupcakes.

Zie ook hieronder een recept voor botercrème. Deze kun je op de cupcakes doen.

Deel dit recept

Ingrediënten
x 100 gram zelfrijzend bakmeel
x 125 gram kristalsuiker
x 125 gram roomboter (op kamertemperatuur)
x 2 grote eieren
x 4 zakjes vanillesuiker
x 1 zakje bakpoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kom
Keukenweegschaal
Garde
IJslepel óf twee eetlepels
12 papieren bakvormpjes
Eventueel een bakvorm met 12 vormpjes

Voorbereiding

1. Zorg ervoor dat je alle hulpmiddelen bij de hand hebt.
2. Weeg alle ingrediënten af met de keukenweegschaal.
3. Verwarm de oven op 180 graden.

Bereidingswijze

4. Doe alle ingrediënten samen in de kom.
5. Meng het geheel door elkaar met de garde tot een glad mengsel.
6. Vul de papieren bakvormpjes voor 1/3 met het mengsel.
Voor mooie volle cupcakes zet je de vormpjes in de bakvorm.
7. Bak de cupcakes 20 minuten in de oven op 180 graden.

Serveertip

De cupcakes zijn zo al heel lekker, maar met botercrème erop worden ze nog lekkerder.

Het recept voor botercrème:
250 gram poedersuiker (1 bus)
125 gram roomboter
Eventueel kleurstof, cacao, nootjes enz.. toevoegen.

Verwarm de boter 30 seconden in de magnetron en vermeng alle ingrediënten met elkaar.

Je kunt de cupcakes bestrijken met de botercrème, maar ook met een spuitzak erop spuiten.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

liiannee avatar
liiannee

Doorsturen

Home Recepten