Stoofpotje Uit Serrano

  • Italiaans, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-05-1999

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor de puree:
*750 gram aardappels
*zout en peper
*1 deciliter olijfolie
*1 ei
*3 zongedroogde tomaten
*1 bosje lente ui
Voor de stoofpot:
*1 tot 2 eetlepels olijfolie
*400 gram mager varkensvlees of hamlappen
*3 tot 4 uien, fijngesneden
*1 blik gepelde tomaten, uitgelekt (4 deciliter)
*1 deciliter rode wijn (of rose)
*2 eetlepels balsamico azijn
*1 teentje knoflook geperst
*2 eetlepels fijngesneden peterselie
*zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De olie verhitten en de blokjes vlees hierin in 5 minuten rondom lichtbruin bakken. De ui toevoegen en 5 minuten meebakken. De tomaten, wijn, azijn, knoflook en peterselie toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout en alles 30 minuten laten stoven. De oven voorverwarmen op 175 graden Celsius.
Intussen de aardappels koken, afgieten en droog stomen.
De aardappels pureren en de olijfolie (1 eetlepel olijfolie overhouden) beetje bij beetje toevoegen.
Ei, tomaat, lente ui, zout en peper toevoegen.
De stoofpot in een ovenschaal doen en afdekken met puree. 1 eetlepel olijfolie over de pureelaag schenken.
De stoofpot ongeveer 15 minuten in het midden van de oven zetten om het pureedeksel te gratineren.

Laatste reacties

Thijxx avatar
Thijxx 03-04-2012

Om dit recept eetbaar te maken: skip de olijfolie, een deciliter is echt niet ok. Neem rundvlees (riblappen) ipv hamlappen. Laat ook de oven achterwege en serveer aardappels en stoofpot apart. Er mag ook nog iets in, champignons ofzo.

anjakeuken avatar
anjakeuken 08-11-2005

Hoi Miereille, Dit receptje neem ik even mee, lijkt mij een heerlijk gerechtje....bedankt....ANJA....

hoffmant avatar
hoffmant 20-11-2001

Ik ga dit recept zeker proberen. Lijkt mij erg lekker. Groetjes van Tineke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten