1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Scallopine met asperges

Scallopine met asperges

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-04-2010

Ingrediënten 4 personen


4 dun gesneden kalfsschnitzels (varken kan ook), 1 pond asperges, 8 plakken fontina of jonge kaas, 4 eetlepels marsala. Twee eetlepels bloem.


Verder heb je nodig


Aluminiumfolie, vleeshamer om de schnitzels te kloppen


Sacallopine met asperges en marsale uit de oven

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden

Bereidingswijze

Schil de asperges en kook ze 15 minuten.
Klop de schnitzels dun en bestrooi ze met zout. Wentel ze door de bloem en bak ze kort in boter of olie.
Knip de alunminium folie in stukken die drie keer zo groot zijn als de schnitzels. Leg op ieder stuk folie een schnitzel, daarop asperges,en daarop de kaas.
Giet een gedeelte van het vet waarin de schnitzels gebakken zijn weg als je veel gebruikt heb. Meng dan met de marsala en laat even indikken. Doe over iedere schnitzel een halve eetlepel van dit mengsel. Vouw de aluminium dicht zodat je pakketjes krijgt. Doe ze tien minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveer de pakketjes zonder ze open te maken.

Bron

Marcella Hazan: De mooiste italiaanse recepten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van EEllinger


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van EEllinger
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top