1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Varkensvlees met spits-of witte kool

Varkensvlees met spits-of witte kool

Door: marjaerich

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-04-2010

Ingrediënten 4 personen


500 gram witte- of spitskool
300 gram varkenslappen
1 kopje rijst
250 gram taugé
1 a 2 tenen knoflook
stukje verse gember
1 klein blikje tomaten- puree
Sambal oelek
1 eetl. ketjap
zonnebloemolie


Verder heb je nodig


Wok
rasp
vergiet
pan

varkensvlees

roerbakken

roerbakken
verse gember

gember

gember
diverse soorten uien

uien

uien

Snelle slanke en goedkope maaltijd

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het vlees in blokjes, de ui en knoflook schillen en snipperen. schil de gember en rasp ze fijn. De witte kool in vieren en dan de parten klein snijden en wassen. Laten uitlekken in een vergiet.
De rijst volgens gebruikaanwijzing op de verpakking klaar maken.

Bereidingswijze

Verhit een scheut olie in de wok en voeg het vlees toe en bak ze roendom lichtbruin voeg de uien, knoflook en de gember toe. Bakken tot dat de uien verkleurd zijn.
Giet 1 eetl. ketjap en 1 theel. sambal over het mengsel en roerbak dit even te samen. Voeg de nu de tomatenpuree toe en roerbak dit even eens even op een hoog vuur mee. Blus het af met een scheutje water en zet het vuur op zijn alllerlaagst en laat alles met de kool even stoven. proef of het vlees gaar is. Voeg nu de tauge toe roer het nog even om en serveer met één samen met de rijst.

Serveertip

Kommersalade, kroepoek, sambal, ketjap gebakken eitjes

Bron

Internet



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjaerich
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top