1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse sambal

Surinaamse sambal

  •  , Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-04-2010

Ingrediënten


500 gram Madame Jeanette pepertjes (Bij de toko worden ze ook wel Surinaamse pepers genoemd)
* 2 grote uien of 8 sjalotjes
* 3 teentjes knoflook of 3 schepjes knoflookpasta
* 2 eetlepels suiker
* 1 ½ eetlepel zout
* 2 verse citroenen
* 2 eetlepels azijn
* 2 eetlepels olijfolie



Surinaamse sambal
Surinaamse sambal

Voor de echte sambaleters onder ons

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de uien, de knoflook en de pepertjes alvast in kleine stukken.

Doe ze daarna in een keukenmachine of een vijzel en maal het fijn.

Doe daarna de citroenen even in de magnetron, zodat ze warm (niet gloeiend heet!) worden. Hierdoor zijn de

citroenen makkelijker te persen en geven ze meer sap!

Pers de citroenen grondig uit, als het goed is krijg je nu iets van "1 dl" per citroen.

Voeg daarna het zout, suiker, azijn, olijfolie en citroensap toe aan het prutje en meng het goed door elkaar.

De sambal is klaar!

Proef het even, misschien wil je er wat meer suiker, zout of knoflook bij!

Om de sambal te bewaren, ontsmet ik eerst een oud, glazen potje. Dit doe je door het glazen potje en het dekseltje

eerst een paar minuten in een pannetje met kokend water te leggen. Daarna droog je het af met een schone theedoek

en giet je de sambal erin.

Daarna bewaar je de sambal op zijn kop!

Dus zet het potje op het dekseltje neer, dan trekt het vacuüm.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stippievld


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stippievld
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top