
1 Ui
2 Portabella (of een bakje kastanje champignons a 250 gram)
1 rode Paprika
150 gram doperwten
350 gram Risottorijst
1 glas witte wijn
1 liter kippenbouillon
2 blikjes Pure & Natural tonijn op water van John West
1 eetlepel balsamico azijn
3 eetlepels olijfolie
1 zak rucola
50 gram Pecorino kaas, geraspt
Echte risotto, heerlijk smeuiig..
Snij de ui in stukjes en fruit deze in de pan totdat de ui glazig is.
Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snij in blokjes,.
Snij de portabella in plakken.
Voeg de portabella, doperwten en paprika bij de ui.
Voeg de risottorijst bij de groenten in de pan en roer even door.
Voeg de witte wijn bij de risotto rijst en roer goed door totdat de wijn geheel is opgenomen door de rijst. Voeg mondjesmaat elke keer een flinke scheut bouillon toe aan het mengsel als de rijst al het vocht heeft opgezogen. Proef regelmatig tussendoor of de risotto al gaar is.
Als de risotto gaar is de tonijn bijvoegen, roer even goed door.
Schep ondertussen een eetlepel balsamico en twee eetlepels olijfolie door de rucola, maak op smaak met zout en peper.
Schep de risotto op een grote schaal en garneer de risotto met de rucola.
Rasp de Pecorino kaas over het geheel heen.
mobiel_1385325952 03-06-2015
Echt super lekker! Toen ik voor het eerst uit huis ging maakte ik dit zo graag! Alleen de opgegeven tijd klopt naar mijn idee niet.. het duurt wel langer!
Hanitare 18-10-2013
Vanavond gemaakt en we hebben ervan genoten! Bedankt voor je bijzondere recept. Dit gaat vast een blijvertje worden hier.
brandstj 22-10-2010
Ga hem straks maken. Mis alleen de boter in het recept en het filmpje, doe ik er wel in.
wubbejan 14-09-2010
Lijkt me heerlijk, ga het morgen bereiden voor mijn lief. Bedankt voor het recept en het filmpje