Stamppot spinazie met wilde zalm
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
800 g. aardappels geschild (binten)Boter, klontje
100 g. Ontbijtspek in plakken
2 eieren
500 g. verse spinazie
1 blik John West Rode Zalm uitgelekt
Nootmuskaat
Peper & Zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 393,94 kcal |
Koolhydraten | 39,39 g |
Eiwitten | 26,73 g |
Vetten | 12,97 g |
Voorbereiding
Aardappels schillen
Bereidingswijze
1: Verwarm de over voor op 175 C˚(hete lucht)
Kook de aardappels in ruim water met een snufje zout in ongeveer 20 minuten gaar.
2: Leg de plakken ontbijtspek op een ovenschaal en dek ze af met bakpapier.
Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven om de plakken krokant te laten worden.
3: Kook ondertussen de eieren ongeveer 6 minuten. Na het koken de eitjes goed laten schrikken onder de koude kraan en pellen.
4: Giet de aardappels af, laat ze op laag vermogen droog stomen en stamp ze.
Snijd de (gewassen)spinazie grof en meng deze met de gestampte aardappels.
5: Serveer de zalm rondom de stamppot over meng er doorheen.
6: Breng het geheel op smaak met nootmuskaat, zout en peper en een klontje boter.
7: Schep het aardappelmengsel op een schaal en decoreer met de schijfjes ontbijtspek en stukjes ei.