Stamppot spinazie met wilde zalm

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Stamppot spinazie met wilde zalm

    Stamppot spinazie met wilde zalm

    Stamppot spinazie met wilde zalm

  • Stamppot spinazie met wilde zalm

    Stamppot spinazie met wilde zalm

    Stamppot spinazie met wilde zalm

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 g. aardappels geschild (binten)
Boter, klontje
100 g. Ontbijtspek in plakken
2 eieren
500 g. verse spinazie
1 blik John West Rode Zalm uitgelekt
Nootmuskaat
Peper & Zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 393,94 kcal
Koolhydraten 39,39 g
Eiwitten 26,73 g
Vetten 12,97 g

Voorbereiding

Aardappels schillen

Bereidingswijze

1: Verwarm de over voor op 175 C˚(hete lucht)
Kook de aardappels in ruim water met een snufje zout in ongeveer 20 minuten gaar.
2: Leg de plakken ontbijtspek op een ovenschaal en dek ze af met bakpapier.
Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven om de plakken krokant te laten worden.
3: Kook ondertussen de eieren ongeveer 6 minuten. Na het koken de eitjes goed laten schrikken onder de koude kraan en pellen.
4: Giet de aardappels af, laat ze op laag vermogen droog stomen en stamp ze.
Snijd de (gewassen)spinazie grof en meng deze met de gestampte aardappels.
5: Serveer de zalm rondom de stamppot over meng er doorheen.
6: Breng het geheel op smaak met nootmuskaat, zout en peper en een klontje boter.
7: Schep het aardappelmengsel op een schaal en decoreer met de schijfjes ontbijtspek en stukjes ei.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pimhaaksman avatar
pimhaaksman

Doorsturen

Home Recepten