1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Stamppot
  5. Stamppot spinazie met wilde zalm

Stamppot spinazie met wilde zalm

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-04-2010

Ingrediënten 4 personen


800 g. aardappels geschild (binten)
Boter, klontje
100 g. Ontbijtspek in plakken
2 eieren
500 g. verse spinazie
1 blik John West Rode Zalm uitgelekt
Nootmuskaat
Peper & Zout



Stamppot spinazie met wilde zalm
Stamppot spinazie met wilde zalm
Stamppot spinazie met wilde zalm
Stamppot spinazie met wilde zalm
Stamppot spinazie met wilde zalm
Stamppot spinazie met wilde zalm
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappels schillen

Bereidingswijze

1: Verwarm de over voor op 175 C˚(hete lucht)
Kook de aardappels in ruim water met een snufje zout in ongeveer 20 minuten gaar.
2: Leg de plakken ontbijtspek op een ovenschaal en dek ze af met bakpapier.
Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven om de plakken krokant te laten worden.
3: Kook ondertussen de eieren ongeveer 6 minuten. Na het koken de eitjes goed laten schrikken onder de koude kraan en pellen.
4: Giet de aardappels af, laat ze op laag vermogen droog stomen en stamp ze.
Snijd de (gewassen)spinazie grof en meng deze met de gestampte aardappels.
5: Serveer de zalm rondom de stamppot over meng er doorheen.
6: Breng het geheel op smaak met nootmuskaat, zout en peper en een klontje boter.
7: Schep het aardappelmengsel op een schaal en decoreer met de schijfjes ontbijtspek en stukjes ei.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pimhaaksman


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pimhaaksman
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top