Slavink met preitaart

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-04-2010

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 slavinken
1 stronk prei
12 plakjes katenspek
500 g. gekookte krieltjes
3 eieren
250 ml. room
2 eetl. Parmezaanse kaas
peper, zout, nootmuskaat
1 sjalot
2 theel. tomatenpuree
2 eetl. ketjap manis
4 rijpe tomaten
2 eetl. aceto balsamico
1 theel. mosterd
1 theel. honing
2 eetl. olijfolie
4 eetl. zonnebloemolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1: Besmeer een bakvorm of koekenpan met zonnebloemolie en bekleed met de plakjes katenspek.
2: Verwarm een ruime koekenpan met een lepel zonnebloemolie en boter. Voeg de krieltjes toe en bak ze lichtbruin.
3: Snij de prei in ringen spoel schoon in een zeef en laat uitlekken. Voeg de prei toe aan de aardappelen en meng het geheel. Schep het gehele mengsel in de pan met spek.
4: Klop in een schaal de room en de eieren door elkaar en voeg peper, zout en nootmuskaat toe. Giet het mengsel op de aardappelen zodat ze onderstaan, druk eventueel ietsje aan. Bestrooi met Parmezaanse kaas. Plaats de aardappeltaart 45 minuten op 150C hete lucht in de oven.
5: Bak de slavinken rondom bruin in de koekenpan. Neem ze uit de pan en fruit hierin de sjalot aan. Voeg de tomatenpuree, ketjap en water toe. Breng aan de kook, voeg de slavinken toe en laat ze minimaal 20 minuten op laag vermogen garen.
6: Doe de aceto, sjalot en honing in een maatbeker. Voeg al draaiende met een staafmixer olie toe tot een mooi gebonden dressing onstaat. Breng op smaak met peper en zout. Snij de tomaten in kwarten en marineer ze met de dressing.
7: Neem de aardappeltaart uit de vorm, snij in punten en serveer op schaal samen met de slavinken, saus en tomatensalade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten