Varkenshaas gorgonzola

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Lekker pittig gevuld varkenshaasje, goed voor te bereiden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 varkenshazen van ca. 250 g.
120 g. gorgonzola
500 g. binten(geschild)
250 g. rucola
1 eetl. zonnebloemolie
2 eetl. boter
peper en zout
nootmuskaat
2 eetl. crème fraiche
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vleeshamer, slagersfolie, cocktailprikkers, vleestang

Voorbereiding

aardappels schillen
rucola wassen

Bereidingswijze

1: Halveer de varkenshaasjes in de lengte en plet de helften tussen folie. Leg op het puntje van het vlees een stukje gorgonzola en rol stevig op.
3: Verhit olie en boter in een koekenpan en bak hierin de rolletjes bruin. Leg ze op een rekje 25 minuten in de hete lucht oven.
4: Kook ondertussen de aardappelen gaar. Giet ze af, stoom ze droog en stamp de rucola erdoor.
5: Breng de stamppot op smaak met peper, zout, nootmuskaat, boter en crème fraiche.
6: Neem de varkenshaasjes uit de oven, verwijder de prikkers.
7: Schep de stamppot op schaal en leg de varkenshaasrolletjes erop.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pimhaaksman avatar
pimhaaksman

Doorsturen

Home Recepten