Varkenshaas gorgonzola

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-04-2010

Lekker pittig gevuld varkenshaasje, goed voor te bereiden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 varkenshazen van ca. 250 g.
120 g. gorgonzola
500 g. binten(geschild)
250 g. rucola
1 eetl. zonnebloemolie
2 eetl. boter
peper en zout
nootmuskaat
2 eetl. crème fraiche
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vleeshamer, slagersfolie, cocktailprikkers, vleestang

Voorbereiding

aardappels schillen
rucola wassen

Bereidingswijze

1: Halveer de varkenshaasjes in de lengte en plet de helften tussen folie. Leg op het puntje van het vlees een stukje gorgonzola en rol stevig op.
3: Verhit olie en boter in een koekenpan en bak hierin de rolletjes bruin. Leg ze op een rekje 25 minuten in de hete lucht oven.
4: Kook ondertussen de aardappelen gaar. Giet ze af, stoom ze droog en stamp de rucola erdoor.
5: Breng de stamppot op smaak met peper, zout, nootmuskaat, boter en crème fraiche.
6: Neem de varkenshaasjes uit de oven, verwijder de prikkers.
7: Schep de stamppot op schaal en leg de varkenshaasrolletjes erop.

Laatste reacties

ankie43 avatar
ankie43 07-05-2013

Hoi Marya, dank voor de informatie. In het recept kon ik nl. de temperatuur niet vinden. En de helm is nu ook verklaard. Ga het van het weekend maken voor mijn schoonvader. Groet van Ankie

marya1 avatar
marya1 07-05-2013

hoi ankie als je de video had bekeken hoorde je dat de oven op 150 graden staat en die helm daar zit een camera aan vast ,om ons te laten zien wat hij doet dus echt vaag is het niet groetjes marya

ankie43 avatar
ankie43 07-05-2013

Wat een vaag recept. Leg op een rekje in de hete lucht oven. Oke en wat voor temperatuur dan? En waarom draagt die man een helm in de keuken. Allemaal heel raar. Ankie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten