1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Applecrumble

Applecrumble

Door: jenevertje2

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-04-2010

Ingrediënten 6 personen


Appel (1,5 of 2 geschild in schijfjes) 1 Handpeer (in schijfjes), Gele rozijnen, crumbledeeg (kant en klaar of zelf maken met 75gr roomboter, 75 gr bloem, 125 gr suiker, zakje vannillesuiker en 1/2 tl kaneel) Kaneelroomijs, Slagroom


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Een heerlijk toetje, net anders dan een normaal appelcrumble dessert.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Dag van te voren gele rozijnen in paar eetlepels vieux weken. Appel en peer in schijfjes snijden, ovenschaal invetten met roomboter. Oven op 200 graden voorverwarmen.

Bereidingswijze

De ovenschaal vullen met schijfjes appel, peer en rozijnen. Daaroverheen het crumbledeeg en dan ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveertip

Warm serveren met slagroom en bolletje kaneelijs. Leuk om af te maken met een takje mint.

Bron

Buurvrouw



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jenevertje2
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top