Psari skhara (geroosterde vis)

  • Grieks,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-04-2010
  • Psari skhara (geroosterde vis)

    Psari skhara (geroosterde vis)

    Psari skhara (geroosterde vis)

Deel dit recept

Ingrediënten
2 flinke moten tonijn, zalm zout peper uit de molen 2 eetl. limoen of citroensap4eetl. olijfolie 1/2 theel. gedroogde oregano1 mespunt gedroogde tijm1 rode ui, in smalle ringen 1 eetl. fijngehakte peterselie2 à 3 limoenen, in partjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
BBQ of grill

Bereidingswijze

Spoel de vis af. Dep de moten met keukenpapier. Wrijf de vis in met wat zout en peper. Laat de moten 10 minuten liggen.
Vermeng limoen of citroensap met olijfolie. Haal de vis door het mengsel en laat de moten daarna nogmaals 10 minuten liggen. Voeg de oregano en tussen de vingengs fijngewreven tijm aan het resterende oliemengsel toe. Roer alles krachtig door.
Bestrijk het rooster van de ovengrill of BBQ met een kwastje me olie. Leg de vismoten erop en rooster ze in 7 `9 minuten aan weerszijde goudbruin. Bestrijk de moten tijdens het roosteren enkele malen met het tuinkruiden/oliemengsel.
Leg de moten op voorverwarmde borden. Schik de uienringen op de vis. Strooi peterselie erover. Schik de limoen/citroenpartjes er rondom.
Geef een royale hoeveelheid warm en lekker knapperig stokbrood bij.

Bron

Griekenland

Serveertip

Kruidenboter

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 20-04-2010

Lijk me heerlijk Micky, bedankt! Groetjes Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten