1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Psari skhara (geroosterde vis)

Psari skhara (geroosterde vis)

  • Grieks,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-04-2010

Ingrediënten


2 flinke moten tonijn, zalm

  • zout peper uit de molen
  • 2 eetl. limoen of citroensap
  • 4eetl. olijfolie
  • 1/2 theel. gedroogde oregano
  • 1 mespunt gedroogde tijm
  • 1 rode ui, in smalle ringen
  • 1 eetl. fijngehakte peterselie
  • 2 à 3 limoenen, in partjes


  • Verder heb je nodig


    BBQ of grill


    Psari skhara (geroosterde vis)
    Psari skhara (geroosterde vis)
    Deel dit recept

    Ontdek meer:

    Bereidingswijze

    Spoel de vis af. Dep de moten met keukenpapier. Wrijf de vis in met wat zout en peper. Laat de moten 10 minuten liggen.
    Vermeng limoen of citroensap met olijfolie. Haal de vis door het mengsel en laat de moten daarna nogmaals 10 minuten liggen. Voeg de oregano en tussen de vingengs fijngewreven tijm aan het resterende oliemengsel toe. Roer alles krachtig door.
    Bestrijk het rooster van de ovengrill of BBQ met een kwastje me olie. Leg de vismoten erop en rooster ze in 7 `9 minuten aan weerszijde goudbruin. Bestrijk de moten tijdens het roosteren enkele malen met het tuinkruiden/oliemengsel.
    Leg de moten op voorverwarmde borden. Schik de uienringen op de vis. Strooi peterselie erover. Schik de limoen/citroenpartjes er rondom.
    Geef een royale hoeveelheid warm en lekker knapperig stokbrood bij.

    Serveertip

    Kruidenboter

    Bron

    Griekenland



    Over de plaatser
    Ga naar de persoonlijke pagina van stiny26


    Reacties (1)



    Over de plaatser
    Ga naar de persoonlijke pagina van stiny26
    Leuk kookboek om te volgen
    ?
    Meest bekeken
    Kooktip!
    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Scroll voor meer recepten
    Top