1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Pittige champignonsalade

Pittige champignonsalade

Door: pwiggers

  • Internationaal, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-04-2010

Ingrediënten 2 personen


250 gram kleine champignons -
1 rode Spaanse peper -
1/2 bosje bieslook -
1 eetlepel gehakte peterselie -
3 eetlepels citroensap -
2 eetlepels water -
1 theelepel suiker - mespunt zout -
3 + 2eetlepels zonnebloemolie -
tabasco


Verder heb je nodig


Koekenpan - schaaltje

Pittige champignonsalade
Pittige champignonsalade

Lekkere pittige champignonsalade. Kan goed voorbereid worden. Ook lekker als lunchgerecht met stokbrood.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spaanse peper schoonmaken, pitjes verwijderen en in smalle ringetjes snijden. Bieslook klein snijden. Champignons schoonmaken en in vieren snijden.

Bereidingswijze

Dressing kloppen van citroensap, water, zout, suiker en 3 eetlepels zonnebloemolie. Vermengen met peterselie en bieslook.
Rest zonnebloemolie verhitten. Champignons hierin - onder roeren - plm. 5 minuten bakken. Rode peper even meebakken. Op smaak brengen met zout. Champignons vermengen met de dressing. Plm. 30 minuten laten intrekken.

Serveertip

Lekker als onderdeel van een buffet, als borrelhapje, als lunchgerecht met stokbrood.

Bron

Für jeden Tag nr. 4 - 2009



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top